Project_Koningskerk - laatsteavondmaalkoningkerk2020_Finaal

Locatienummer op Routekaart: 2

Locatieadres:
De Koningkerk
Bruining Ingenhoeslaan 4
2273 KR  Voorburg

Openingstijden:
26 september:  11- 17 uur

Te zien op deze locatie:
Het Laatste Avondmaal van Leonardo da Vinci -
Schilderproject van de Koningskinderen

Project_Koningskerk - laatsteavondmaalkoningkerk2020_Finaal

Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci - schilderproject van de Koningskinderen

Met de kinderen van de Koningkerk, ook wel de Koningskinderen genoemd, zijn kunstschilders Lynette de Vries en Anita Neuteboom in 2018 begonnen met het maken van een muurschildering van Het laatste Avondmaal. De muurschildering is levensgroot en levensecht en na twee jaar eindelijk af!

De muurschildering maakt het verhaal van het laatste avondmaal in zichtbaar en biedt ruimte voor creatieve en religieuze inspiratie.

Waarom Het laatste avondmaal van Leonardo da Vinci?
Het is een ingewikkelde afbeelding om te schilderen, met veel perspectief en details. Om het voor de kinderen makkelijker te maken, hebben wij een bestaande kleurplaat als basis gebruikt. Deze hebben we verdeeld in genummerde kleurvlakken. Daarna hebben wij 24 potjes verf gemengd in verschillende kleuren en van nummertjes voorzien. Zo werd het een soort paint by numbers in het groot. Verder hebben wij de creatieve vrijheid genomen om er een multicultureel gezelschap van te maken.

Maar dat is nog geen antwoord op de vraag: “Waarom het laatste avondmaal?” Leonardo da Vinci was de eerste kunstenaar die in de 15de eeuw Het laatste avondmaal durfde uit te beelden. Hij koos het moment waarop Jezus aankondigt dat hij zal worden verraden en de commotie die erop volgde. Als je de tijd neemt om het schilderij te bestuderen, zie je allerlei thema’s naar voren komen. Het is een geweldig aanknopingspunt voor een goed gesprek met de kinderen.

De kinderen hebben met veel enthousiasme aan de muurschildering gewerkt. En het resultaat mag er zijn!

Op zaterdag 26 september van 11.00 tot 17.00 uur zijn de deuren van de Koningkerk geopend voor iedereen die zich wil laten inspireren door het werk van de kinderen. Kom gerust langs. Bezoekers krijgen een ansichtkaart van de muurschildering mee.

styling - spacer-2px.jpg


styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met MAncilla Zonneveld