Biesot - Freek-Biesiot-

Locatienummer op Routekaart: 1

ATTENTIE!!! Deze locatie is vervallen

Locatieadres:
Staringkade 49
2273 RR Voorburg

Openingstijden:
26 & 27 september: 11- 17 uur

Kunstenaars op deze locatie:
Freek Biesiot - Schilderijen

Website: www.biesiot.nl

styling - spacer-2px.jpg
Freek Biesiot heeft ruim 40 jaar als decorontwerper, artdirector en production designer gewerkt voor film, televisie en theater, na zijn opleiding als grafisch ontwerper aan de KABK te Den Haag. Nu is hij kunstschilder die zich met name toelegt op portretten.

Als ontwerper ben ik gewend stijl en techniek aan te passen op het dramatisch gegeven of de optredende artiest. De ervaring die ik daarmee heb opgedaan probeer ik nu te implementeren in de opbouw van een portret.
Dus eerst goed luisteren naar de wensen en achtergronden van het model en de opdrachtgever, dan formaat en techniek bepalen. De contouren komen tot stand tijdens besprekingen, fotosessies, schetsen en studies, soms ook naar (oude) foto’s.
Het behoeft voor mij als decorontwerper geen betoog dat de achtergrond van een portret van groot belang is in de totale compositie, je kunt daar veel informatie in kwijt die bijdraagt aan sfeer en uitstraling.
Ook vind ik het een uitdaging om dubbelportretten te maken omdat die een dialoog met elkaar aangaan waarbij de kijkrichting heel belangrijk wordt.

Ik werk in verschillende technieken zoals pastelkrijt op papier, olieverf op doek of paneel, ei-tempera en encaustiek op paneel.
De studie onder leiding van Liesbeth van Keulen aan de Amsterdamse Portretschool heeft mij op het goede pad gezet naar deze nieuwe richting in mijn loopbaan


styling - spacer-2px.jpg


styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Freek Biesiot