Engelen - Profiel-Hilde-Engelen.jpg

Locatienummer op Routekaart: volgt

Locatieadres:
Kersengaarde 285
2272 NG Voorburg

Openingstijden:
13 & 14 juni 11- 17 uur

Kunstenaars op deze locatie:
Hilde Engelen - schilderijen

Website:
http://hildeengelen.nl

styling - spacer-2px.jpg

Hilde is opgeleid tot Vedic Art leraar voor volwassenen en kinderen bij verschillende leraren in Zweden, Nederland, België en Ierland en maakt schilderwerken op basis van acryl, olieverf en aquarel in vrolijke kleuren die diepte en meerlagigheid weergeven.

Vedic Art is schilderen vanuit je eigen bron. Een spontane kleurbeweging, waarbij je als de schilder bewogen wordt vanuit je innerlijke ervaringen en rijkdom. Waarmee het schilderij een uitdrukking wordt van het tot dan toe onzichtbare en onzegbare.

Vedic Art is ontwikkeld door de Zweedse kunstenaar Curt Källman. Hij had kennis van de Indiase Veda’s, de meer dan 3000 jaar oude inzichten in wat mensen beweegt. Die in heldere en poëtische taal zijn neer-geschreven en tot in onze tijd actueel zijn. Deze inzichten bracht hij samen met zijn technische opleiding aan de kunstacademie en vanuit deze combinatie ontstond een nieuwe schildertechniek, wat hij Vedic Art noemde. Het uitgangspunt van Vedic Art is dat iedereen eigenlijk alle werkelijk ‘weten’ in huis heeft. Vedic art is een ervaringsgerichte methode waar het niet gaat om techniek of prestaties.

“Vedic Art leert je niet hoe je moet schilderen. Vedic Art is een methode die je helpt om te herinneren hoe je kan creëren”


styling - spacer-2px.jpg


styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Hilde Engelen