Array

Locatienummer op Routekaart: 10

Locatieadres:
Studio Justin Estourgie
Westvlietweg 10, studio unit 69
2491 AE  Den Haag (v.h. Voorburg)

Openingstijden:
18 & 19 juni 2022: 11- 17 uur

Kunstenaars op deze locatie:
Justin Estourgie - schilderijen - Abstracte en Minimalistische Kunst

Website: www.estourgie.com

Justin is een kunstschilder van zowel delicate als wel ruwe vormen, zijn uitbeelding van figuren en vormen hebben een levendige uitstraling. Opvallend in zijn werken is het samenspel tussen licht en donker, er is veel aandacht besteed aan kleur, volume en vorm.
Justin is uitgesproken enthousiast over abstracte kunst. Hij houdt zijn schilderijen simpel, kleurrijk en verft in vele lagen, hij gebruikt olie-, acryl- en spuitbus verf. Zijn werken lijken op een georganiseerde chaos, de schilderijen moeten “knallen”: je vindt ze mooi of je vindt er niets aan, maar het heeft wel even je aandacht gehad (bedankt).

Inspiratie, geschiedenis en ervaring:
Justin is geboren in Scheveningen (1950). Je kunt hem een globalist noemen: hij heeft niet alleen in Nederland gewoond en/of gewerkt, maar ook 10 jaar in Indonesië, 9 jaar in Spanje (regio Alicante, Valencia, Barcelona) en 10 jaar in Frankrijk (regio Dordogne).
Al jong begon Justin met tekenen, vanaf zijn tienerjaren begon hij met olieverf stillevens en realistische figuren te schilderen. Vanaf 1980 was hij m.n. geïnteresseerd in Paintbrush en acryl schildertechnieken.
In de periode dat Justin in Valencia & Barcelona woonde heeft hij kennis opgedaan van kubistische- & abstracte kunst, niet alleen door te werken en tijd te besteden in galeries en studio’s van lokale kunstenaars, maar ook is hij geïnspireerd geraakt door de beroemde kunstenaars zoals Joan Miró en Antoni Tàpies. Vanaf 1990 is Justin voornamelijk gaan werken met minimalistische- en abstracte technieken.

Je kunt Justin’s werken bekijken in zijn online Galerie www.estourgie.com of beter in zijn Studio.Neem contact op met Justin Estourgie