Pel - Marijke-2018

Pel - Logo-studio2kunst.jpg

Pel - onlinekunstboek-2019

Locatienummer op Routekaart: 15

Locatieadres:
Studio2kunst
Koningin Julianaweg 44
2264 BD Leidschendam
>>>Ingang naar 1e etage via buitentrap<<<

Openingstijden:
26 & 27 september: 11- 17 uur

Kunstenaars op deze locatie:
Mieke Bijkerk- Hanse - glaskunst
Kathy Edelman - schilderijen en keramiek
Gemma Jonker  - schilderijen
Marijke Pel  - schilderijen
Eveline Spreksel - sieraden

Website: www.kgvlietstreek.nl

styling - spacer-2px.jpgStudio2Kunst presenteert een expositie met ca. 100 kunstwerken. Alleen tijdens de Open atelierroute zijn de aankoopprijzen met ca. 20% gereduceerd.

Mijn eerste kennismaking met het creatieve schilderen was door pastelkrijt waarin ik vooral voldoening vond in het maken van portretten. De uitdaging om deze bijna fotografisch te maken was hoog. Het duurde echter niet lang voor ik van richting veranderde en de (acryl) schilderkwast ter hand nam en mij toelegde op abstracte kunst. Tegenwoordig combineer ik zo nu en dan het figuratieve met het abstracte zodat beide creatieve behoeftes aan hun trekken komen.

Ik hou van sprankelende kleuren die in harmonie met elkaar op het doek bewegen. Het gebruik van diverse materialen zoals bijvoorbeeld karton, zand en textiel geven de schilderijen een ruige diepte. Ook de acryl pouring techniek verwerk ik graag in mijn schilderijen waardoor deze een etherische sfeer verkrijgen. Ik probeer vaak een verhaal, een gevoel of een mening over te brengen met mijn intuïtie en innerlijke emotie als gids. Vaak beginnend met een bepaald idee, om te merken dat tijdens het proces het hele idee verandert en dan volledig verrast te zien waar het schilderij uiteindelijk eindigt.


styling - spacer-2px.jpg


styling - spacer-2px.jpgNeem contact op met Marijke Pel