Dijkstra - 2021 1 2 240x300 1

Locatienummer op Routekaart: volgt

Locatieadres:
Atelier 3 (ingang bij garage van Dorp)
Laan van Haagvliet 24
2271 XP Voorburg

Openingstijden:
22 & 23 juni 2024: 11- 17 uur

Kunstenaars op deze locatie:
Wil Dijkstra - schilderijen
Marjolijn Hünd - Schilderijen
Astrid van de Ven - Schilderijen

Website: wildijkstra.exto.nl

Schilderen is voor mij een passie die ik graag deel. Sinds 1986 schilder ik. Autodidact, experimenteren en doen. Inspiratie vind ik bij het abstracte werk in de kleuren om mij heen, onderwerpen in de natuur, mijn gevoel als ik zie wat me raakt enz. Buiten schilderen op een krukje in de natuur is bijzonder en vernieuwend.

Op dit moment maak ik een serie schilderijen waarin met name abstractie een belangrijke rol speelt. Ik ervaar ongekende vrijheid van werken in het gebruik van materialen, kleur en beeld. Het is worstelen maar geeft ook enorme voldoening als er een resultaat bereikt wordt waar ik blij mee- en trots op ben.
Tijdens het schilderen passeren ook tal van beelden ontstaan uit mijn lange zeezeilreizen die me helpen in de keuzes van kleur en vorm. De heldere toch gedekte kleuren, ruimte en aanwezigheid van water verbeelden deels deze ervaringen en nodigen uit tot experimenteren. Het leven is een reis en ik ben altijd onderweg.

In binnen- en buitenland heb ik veel geëxposeerd en in veel landen hangt werk van mij. Dat is heel fijn en stimuleert mij door te gaan met mijn passie en te blijven groeien.
De drijfveer in mijn werk is: "Onderweg in Beweging"


style - spacer-2px


style - spacer-2pxNeem contact op met Wil Dijkstra